Ștefan Nanu, antrenorul CSM Deva, s-a declarat mulțumit de transferurile făcute înaintea sezonului de primăvară. Fundașul lateral Richard Aszalos, atacanții George Dănăilă și Ionuț Filipaș, precum și portarul Vlad Frumuzache, sunt jucătorii veniți la CSM Deva în intersezon.

Noutăţile au fost prezentate într-o conferinţă de presă susţinută de conducerea clubului. Ştefan Nanu a anunțat și ce jucători nu mai fac parte din lot, fiind vorba despre portarul Octavian Ivan, fundașul George Pătulea și atacantul Brian Lemac, cu care s-au reziliat contractele. De asemenea, portarul Eduard Lazar și mijlocașul Adrian Marinca au fost împrumutați la la Retezatul Hațeg, conjudețeana și colega de serie care este condusă, cu autoritate, de CSM Deva. De asemenea, atacantul Kayondo Mahadi a fost împrumutat, până în vară, la Steaua, în Liga 3, iar fostul internațional a oferit mai multe detalii despre această mutare. „Kayondo este împrumutat pe șase luni la Steaua. A avut un campionat foarte bun și multe echipe au pus ochii pe el. A fost propus și La Liga 1, dar Daniel Oprița l-a vrut la Steaua. Așa că l-am lăsat să înceapă pregătirea cu ei și, după zece zile, au vrut transferul lui. Kayondo este vârf de Liga 1, iar acum are o șansă imensă, să prindă naționala Ugandei prin acest pas înainte, și, de-acum înainte, totul depinde el. Înainte de acest împrumut, Kayondo și-a prelungit contractul cu noi pe încă șase luni și este jucătorul nostru până în vara lui 2024”, a declarat Ștefan Nanu.

Antrenorul principal de la CSM Deva a vorbit despre sezonul de primăvară, spunând că își dorește promovarea, fiind, însă, conştient că, la baraj, va întâlni echipe superioare Devei.

Sper ca în baraj să facem o figură frumoasă și poate vom promova, iar eu îmi doresc acest lucru, dar găsim echipe peste noi din punct de vedere valoric. Am încredere în băieți și sunt sigur că vom fi acolo sus, pe primul loc, la intrarea în baraj. Sezonul viitor vom vedea dacă vom fi în Liga a II-a sau tot în a treia. Dacă vom fi tot în Liga a III-a, vom avea același obiectiv, adică locurile 1-4, crearea unei echipe competitive, care să practice un joc frumos”, a mai menționat Ștefan Nanu.

În cadrul aceleiași conferințe de presă, Nelu Ardelean, președintele de la CSM Deva, vorbit și despre situația stadionului pe care echipa a revenit, în noiembrie, după multă vreme, menționând că investițiile la acest obiectiv vor continua. „Investițiile la stadion continuă. Știți că, în urmă cu două luni am jucat, după mult timp, pe teren propriu, iar gazonul a ținut, drenajul s-a rezolvat, iar meciurile se pot disputa în bune condiții. Sunt în curs de execuție, sau vor începe, investiții la vestiare, vor fi și alte dotări și să sperăm că, până în vară, la începerea viitorului campionat, să fim cu stadionul bine pus la punct”, a declarat președintele Nelu Ardelean.

Acesta a mai spus că Primăria și Consiliul Local Deva rămân principalii susținători financiari ai clubului, precizând și că, în ceea ce privește cheltuielile, acestea au fost mult mai mici în comparație cu alte echipe. Nelu Ardelean a mai menționat că are promisiunea primarului Florin Oancea că vor fi fonduri pentru ca echipa să nu ducă lipsă de nimic, iar la acest capitol sunt incluse și grupele de copii și juniori de la CSM Deva. ”Primăria este principalul sponsor și, pe această cale, vreau să mulțumesc primarului Florin Oancea și Consiliului Local pentru că au avut grijă ca la club să fie fondurile necesare. Noi am avut cheltuieli mai mici decât alte cluburi, cum ar fi Corvinul, care are un buget mult mai mare ca al nostru. Nu trebuie să uităm că avem 14 grupe de copii și juniori, care au condiții de pregătire, au echipamente. Avem și terenul sintetic cu nocturnă, care permite desfășurarea antrenamentelor și seara pentru aceste grupe. Am promisiunea domnului primar că va fi lângă noi și că va asigura finanțarea în așa fel încât echipa să nu ducă lipsă de nimic”, a afirmat Nelu Ardelean.

La conferința de presă a fost prezentat și programul de pregătire până la reluarea campionatului. Astfel, sâmbătă, 28 ianuarie, CSM Deva va juca primul meci amical al anului, în deplasare, la OFK Vrsac, echipă din Liga a II-a din Serbia. Apoi, în perioada 31 ianuarie – 8 februarie va fi un cantonament montan, la Herculane, unde se va face doar pregătire fizică, fără jocuri. La revenirea din cantonament, pe 11 februarie, devenii vor juca cu liderul din Liga 4 Arad, Unirea Sântana. Apoi urmează alte patru meciuri amicale, toate cu echipe din Liga 3, adversarii celor de la CSM Deva fiind Unirea Albă Iulia (pe 18 februarie), FC Bihor (22 februarie), CSC Ghiroda (24 februarie) și Phoenix Buziaș (3 martie). Campionatul se va relua pe 10 martie, cu antepenultima etapă din sezonul regular, CSM Deva urmând a juca, acasă, cu Jiul Petroșani. La ora actuală, devenii sunt lideri neînvinși în seria 7 din Liga 3, având cu patru puncte mai mult decât următoarea clasată, trupa pregătită de Ștefan Nanu fiind deja calificată în play-off.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *