Ninsorile abundente din ultimele 24 de ore au contribuit la producerea a trei accidente pe şoselele din judeţul Hunedoara. De asemenea, pompierii hunedoreni au intervenit pentru deblocarea a două drumuri peste care s-au prăbuşit arbori. Vă sfătuim să nu ignoraţi recomandările salvatorilor hunedoreni

Pompierii Detașamentului Orăștie au intervenit cu o autospecială dotată cu modul de descarcerare și un echipaj SMURD, la un eveniment rutier care a avut loc vineri seara în localitatea Pricaz. Echipajele de intervenție sosite la fața locului au constatat faptul că un autoturism a intrat într-un morman de pământ, în afara părții carosabile. Conducătorul auto a fost evaluat medical de către echipajul de prim-ajutor, fără a necesita transportul la spital. Pompierii au asigurat măsurile specifice în astfel de situații pentru preîntâmpinarea producerii unui incendiu și au acționat pentru curățarea carosabilului.

Salvatorii vă recomandă

În cazul în care sunteți martorii unui accident rutier, salvatorii hunedoreni vă recomandă să respectați următoarele măsuri: Sunați la 112 și furnizați toate informațiile necesare operatorului, inclusiv numărul persoanelor implicate. Porniți luminile de avarie pentru a semnaliza și celorlalți participanți la trafic, producerea accidentului; Lăsați libere căile de acces pentru autospecialele de intervenție;  Până la sosirea echipajelor de salvatori, mențineți contactul vizual cu victimele și evitați efectuarea manevrelor care pot afecta starea medicală a persoanelor afectate”.

Accidente pe A1, lângă Lăpugiu şi Balşa

În noaptea de vineri spre sâmbătă, pompierii Secției Ilia și cei ai Gărzii de Intervenție Geoagiu au intervenit la două accidente rutiere care au avut loc pe autostrada A1, în dreptul localității Lăpugiu de Jos, respectiv în comuna Balșa.

În primul caz, la locul evenimentului s-au mobilizat pompierii Secției Ilia cu o autospecială de descarcerare, o autospecială de lucru cu apă și spumă și un echipaj SMURD. Ca urmare a coliziunii dintre un autotren și un autovehicul, au rezultat două victime. Acestea au fost evaluate la fața locului de către echipajul de prim ajutor, fără a necesita transportul la spital. Pompierii au asigurat, de asemenea, măsurile specifice în astfel de situații pentru preîntâmpinarea producerii unui incendiu.

Pentru al doilea accident, s-au mobilizat pompierii Gărzii de Intervenție Geoagiu. Aceștia au găsit la locul evenimentului, un autoturism care s-a izbit de un stâlp de electricitate. Conducătorul auto, o femeie în vârstă de 50 de ani, a fost asistată medical la fața locului, ulterior fiind transportată la spitalul din Orăștie, pentru investigații de specialitate.

Copaci căzuţi pe şosea

Pompierii militari hunedoreni au fost solicitați sâmbătă dimineața pentru înlăturarea efectelor negative generate de condițiile meteorologice nefavorabile. Astfel, pompierii Secției Brad au acționat pentru segmentarea și degajarea unui arbore căzut pe carosabil – DN 76, între localitățile Cărăstău și Târnava de Criș, iar pompierii Detașamentului Deva, pentru degajarea unui arbore căzut pe drumul județean 761, localitatea Săcărâmb, unde din cauza evenimentului, ambele sensuri de circulație au fost blocate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *