Directorul liberal al „fabricii de armament” se laudă prin presă cum că bişniţa lui de curent ar fi legală pentru că aşa ar fi decis Judecătoria Oărştie. În realitate, instanţa nu a fost învestită să se pronunţe cu privire la legalitatea comisionului. Nu s-a discutat nicio clipă în instanţă dacă este sau nu este legal comisionul de zece la sută cu care „armurierul” îşi vămuieşte partenerii de pe platforma UM Orăştie. Înstanţa nu putea să se pronunţe pe acest subiect, câtă vreme nimeni nu a ridicat această problemă. Procesul este despre altceva şi abia a trecut de instanţa de fond.

La câte are pe cap, nici nu-i de mirare că Ovidiu Vlad înţelege foarte puţin din problemele fabricii. Omul este consilier local la Geoagiu, secretar general la organizaţia judeţeană PNL Hunedoara, patron, acţionar, administrator unic şi director. E complet inuman să-i ceri zilei să se oprească la 24 de ore. Ai zice că peneliştii au crescut orele din zi ca tarifele la energie sau ca pe nişte preţuri. Altminteri, cum să se mai ţină şi Vlăduţ la curent cu mizilicurile de pe platformă.

Postările de pe pagina UMO ni-l înfăţişează călare pe arme şi dau impresia că sinecura lui Vlăduţ de la Uzină are rol recreativ. Omul e copelşit după atâta muncă la partid şi la propriile firme.  Ce e rău dacă se mai joacă şi el, din când în când, de-a hoţii şi vardiştii printre ruinele fabricii de stat? La câte abilităţi de miliţian posedă în dotare, poate juca lejer şi în tabăra vardiştilor.

Dacă îl cauţi după performanţele economice ale fabricii de stat, Ovidiu Vlad nu face multe parale. UMO e înglodată în datorii şi arată mai jerpelită ca după un bombardament. Dacă, însă, te uiţi mai atent la firmele sale, constaţi că liberalul se pricepe la bani. Una din firme i-a adus câştiguri mai mari decât salariul lui de director la stat. E adevărat că în ultimii patru ani, firma a obţinut contracte din bani publici prin încredinţare directă în sumă de 4.586.177 lei. Sigur că aproape toate contractele au fost obţinute de la entităţi conduse de liberali. Are şi munca de partid beneficiile ei şi nici-ca-cum nu-i scade lui Vlăduţ din merite.

Eram tentat să adaug faptul că şi soţia lui Vlad este extrem de activă, fiind administrator de firmă, profesor, director de şcoală şi activist ONG. Dar mă opresc aici. 

Ceea ce vreau să spun prin această înşiruire de stipendii e că domnul Vlad trebuie să fie un produs excepţional al liberalismului hunedorean. Bănuiesc că nu sunt mulţi liberali în judeţul Hunedoara care să se laude cu astfel de sarcini. (Poate o mai fi vreo însărcinată, gata să facă performanţă în educaţie, armament şi politică, dar în cazul distinsei suspectez o dovadă a egalităţii de gen din partea şefilor PNL.)

PS: Nu ştiu de ce am impresia că unii politruci mănâncă cu zece linguri şi toate lingurile astea sunt cumva legate cu o sfoară invizibilă de banul public. Cam ca pixurile alea puse gratuit prin instituţi să semnezi pentru plata birurilor. Doar că la politruci funcţionează pe invers. Ei încasează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *