Primăria Municipiului Deva s-a înscris în Programul “Rabla Local” derulat de Administrația Fondului de Mediu (AFM). Prin acest program există finanţare pentru 1.000 de autovehicule uzate în Municipiul Deva. Ce are vor să scape de rablă primesc 3.000 lei, fără obligaţia de a investi banii primiţi într-o maşină nouă

Primă etapă din program este dedicată Primăriilor, urmând ca AFM să lanseze cea de-a doua etapă dedicată înscrierii persoanelor fizice, tot pe aceeași platformă digitală a AFM, unică la nivel național.

După încheierea contractelor de delegare între AFM şi primării şi publicarea pe site-ul www.afm.ro a listei cu primăriile care au încheiat contracte de delegare, AFM va lansa deschiderea sesiunii de înscriere pentru solicitanţii persoane fizice şi sumele alocate. O să vă ținem la curent cu momentul lansării apelului de înscriere. IMPORTANT! Proprietarii persoane fizice care vor să renunțe la maşinile mai vechi de 15 ani, trebuie să aştepte anunţul de deschidere din partea AFM şi de-abia apoi , se pot înscrie prin intermediul aplicaţiei informatice puse la dispoziţie exclusiv de AFM”, informează primăria Deva.

Municipiul Deva a solicitat AFM finanţare pentru un număr de 1.000 de autovehicule, numărul maximum pentru care se putea accesa acest program, raportat la numărul de locuitori ai municipiului. Bugetul total al programului „Casarea autovehiculelor uzate din Municipiul Deva” pentru anul 2023 este de 3.000.000 lei, cu o cofinanţare de la bugetul local de 600.000 lei.  Proprietarii vor putea casa maşinile mai vechi de 15 ani în schimbul sumei de 3.000 de lei. Din totalul stimulentului pentru casare, 2.400 de lei vor fi suportaţi din bugetul AFM, iar restul de 600 de lei din bugetul local.

În cadrul programului Rabla Local, proprietarii nu sunt obligaţi să folosească stimulentul primit pentru cumpărarea unei alte mașini aşa cum se întâmplă în cazul programului Rabla desfăşurat la nivel naţional.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *