Aşa-zisul „activist de mediu” Andrioni Alin Constantin, condamnat la şase ani de închisoare cu executare pentru tentativă de omor, a fost prins a data de 31 mai 2023. Infractorul a dispărut fără urmă cu puţin înainte de a fi condamnat şi a fost dat în urmărire naţională de Poliţia Româna. Timp de două luni el s-a ascuns în localitatea de domiciliu din comuna Densuş, judeţul Hunedoara. Din ascunzătoarea sa, infractorul a participat la o emisiune tv în direct prin telefon, timp de o oră, dar organele nu au reuşit să-l localizeze.  De asemenea, el a postat aproape zilnic pe reţelele de socializare articole defăimătoare şi ameninţări adresate victimei sale şi magistraţilor.

Miercuri, 31 ami 2023, IPJ Hunedoara anunţa că: „Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Hunedoara, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul  Direcției Operațiuni Speciale și ai Serviciului Acțiuni Speciale, au depistat  în  comuna Densuș, județul Hunedoara, un bărbat în vârstă de 48 de ani, din comuna Densuș, care era dat în  urmărire națională, având emis pe numele său un mandat de executare a pedepsei de către Tribunalul Hunedoara. Bărbatul a fost depus în  penitenciar”, informează IPJ Hunedoara.

La puşcărie după opt ani de la tentativa de omor

Seninţa a fost pronunţată în data de 28 martie 2023, după aproape opt ani de la comiterea faptei şi cu două luni înainte să intervină prescripţia. Dosarul a stat la Parchet mai bine de şase ani şi a trecut prin mâna a patru procurori de caz, extrem de binevoitori cu infractorul. Cazul a fost prezentat public exact pe dos de propaganda ONG-istă care îi acuzau pe localnici că au agresat nişte nevinovaţi „apărători ai mediului”.

În 24 mai 2015, la Coroiești, un sat de la poalele Retezatului, judeţul Hunedoara, infractorul Andrioni Alin Constantin a trecut cu jeepul peste un om, târându-și victima pe capotă și pe sub mașină pe o distanță de peste 13 metri, filmând fapta și accelerând „cu sânge rece” în momentul în care aceasta încerca să se salveze. Infracţiunea a fost comisă pe fondul raidurilor organizate de câţiva „activişti” de mediu care voiau să blocheze construirea a două microhidrocentrale pe Râul Alb. În urma tentativei de omor,  Mihai Bocea a rămas paralizat şi îşi duce viaţa într-un scaun cu rotile. Într-o primă instanţă, activistul care a comis tentativa de omor a primit o condamnare cu suspendarea executării şi o pedeapsă complementară de 60 de zile muncă în folosul comunităţii la bibliotecă. Magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia au desfiinţat în parte sentinţa dată de Tribunalul Hunedoara, condamnându-l pe „activist” la şase ani de puşcărie cu executare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *