Pompierii hunedoreni au reuşit să evite o explozie devastatoare, când focul a cuprins o curte în care se aflau 12 butelii de aragaz şi tuburi cu oxigen şi cu acetilenă. Sâmbătă dimineaţa, la sosirea echipajelor de pompieri focul ardea generalizat peste trei magazii şi pe acoperişul unei case în care locuiesc patru adulţi şi doi copii. Din fericire nu a fost nevoie de intervenţia echipajelor SMURD aflate la faţa locului.

Pompierii de la 3 subunități, Hunedoara, Deva și Bretea Română, au intervenit cu trei autospeciale de mare capacitate, iar intervenția a fost dificilă pentru că într-una dintre anexele gospodărești se aflau tuburi cu oxigen și cu acetilenă. De asemenea, în curtea cuprinsă de flăcări se aflau 12 butelii de aragaz care au fost extrase de către proprietari și puse în siguranță, în afara proprietății.

La sosirea echipajelor focul ardea generalizat și a cuprins trei magazii și o parte din acoperișul casei, iar intervenția pompierilor a eliminat posibilitatea ca focul să se extindă la casa de locuit aflată lângă anexele cuprinse de flăcări. „Persoanele aflate în interiorul locuinței, 4 adulți și 2 copii, s-au autoevacuat nefiind necesară acordarea asistenței medicale de către echipajul SMURD aflat la fața locului. Incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit produs la un  aparat electric aflat sub tensiune, în curte, și lăsat nesupravegheat”, informează Mr. Lucian Morogan – ISU Hunedoara.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *