Şeful judeţului, primarul şi un secretar de stat (toţi PSD) s-au fotografiat săpând sub supravegherea patronului care va construi o fabrică în municipiul Hunedoara.

 

Investitorul a anunţat oficial că va cheltui peste 100 de milioane de euro pentru construirea şi funcţionalizarea unei fabrici de produse extrudate de aluminiu, cu tehnologii de ultimă generaţie în domeniu.

Sapă electoral ăia trei cu mapa

Laurenţiu Nistor – preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Dan Bobouţanu – primarul municipiului Hunedoara şi Lucian Rus – secretar de stat în Ministerul Antreprenoriatului, s-au afişat teatral la munca de jos, probabil pentru a sugera cum va fi dezgropat trecutul glorios al industriei hunedorene.   

„Fabrica se va baza ca materie primă pe deşeuri din aluminiu (care, în prezent, sunt reciclate într-o proporţie foarte mică). Capacitatea de producţie va amplasată pe o suprafaţă totală de 50.000 de mp (din care 20.000 – 25.000 mp ocupaţi cu hale de producţie) pe un teren aflat în Peştişu Mare, în zona „Materii prime” – cum încă i se mai spune, pe Drumul Judeţean 687 Sântuhalm – Hunedoara (pe dreapta sensului de mers spre Hunedoara, în dreptul pasajului peste calea ferată). Sunt deja în derulare operaţiunile de pregătire a terenului, iar construcţia efectivă va începe peste câteva săptămâni şi va dura aproximativ un an şi jumătate”, informează Primăria Hunedoara.

Mihai Mugurel Zaiț, administratorul firmei care construieşte fabrica, spune că investiţia va fi pusă în funcţiune în a doua parte a anului 2025, la fabrică vor lucra 100-150 de angajaţi, urmând ca numărul salariaţilor să ajungă la 250. Pentru început, investitorii vor scoate pe poarta fabricii produse extrudate de aluminiu pentru domeniul construcţiilor, apoi vor trece şi la produse mai complexe – pentru industria automotivelor sau chiar şi pentru industria aerospaţială. „În ceea ce privește salariile pe care dorim să le oferim, putem spune că, în mod sigur, acestea vor fi peste media salariilor din zonă deoarece una dintre credinţele companiei noastre este aceea că România nu este nicidecum o ţară low-cost, ci o ţară a cărei resursă umană este una extraordinară şi trebuie respectată şi tratată ca atare”, mai spune Mihai Mugurel Zaiț.

sursa foto: Primăria Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *