Doriți să deveniți primar al comunei Rapoltu Mare, dar explicați-mi de ce ați ales să candidați din partea unui partid, considerat de mulți, extremist?

Dacă este să privim la definiția extremismului, înseamnă că toate partidele sunt extremiste pentru că doresc să-și impună programul propriu folosind orice mijloace. Principalul nostru mijloc este patriotismul, dar nu cel prost înțeles de unii. Personal am făcut parte din structurile MAI și atunci când am intrat în rândurile lor am depus un jurământ prin care juram credință patriei mele, România și că o să-mi apăr țara, chiar cu prețul vieții. Eu am crezut și cred în acest jurământ dar alții iau în derâdere aceste cuvinte și se limitează la a eticheta AUR ca fiind un partid extremist. Este greșită și falsă poziția lor.  Noi vrem să scoatem țara asta din nemișcare și să o ferim atât de relele din interior cât și cele din exterior.

Bun, veți deveni primar din partea AUR. Care va fi primul lucru pe care îl veți face după câștigarea alegerilor.

Oricâte vise aș avea, oricâte proiecte mi-aș dori să implementez, este clar că nu le pot duce singur la capăt. Este nevoie de o echipă la nivelul primăriei și asta voi face. Voi forma o echipă, bine pregătită, cu oameni de calitate din cadrul actualei administrații și voi căuta să atrag, alături de noi, specialiști în diferite domenii, legate de activitatea noastră. Este nevoie de muncă și profesionalism, în același timp. Apoi vom pune pe masa Consiliului Local principalele proiecte care vor scoate comuna noastră din letargia în care se complace de ani buni.

Apropo de  primărie. De câte ori trec pe lângă clădirea care adăpostește Primăria am senzația că trec prin fața unui birt părăsit la o margine de drum. Aveți de gând să schimbați ceva în sensul acesta?

Aveți dreptate. Clădirea primăriei din orice localitate este cartea ei de vizită ori aspectul ei jalnic este măsura calității de gospodar a actualei administrații. Oricine trece prin preajma ei, străin fiind, poate să-ți imagineze lesne cum arat celelalte bunuri ale comunei, de la drumuri, la clădiri. Da reabilitarea ei este o prioritate pentru noi, echipa AUR, tocmai pentru a da cărții de vizită a comunei o altă înfățișare și perspectivă.

Aveți vreun proiect de suflet, unul pe care l-ați gândit demult și pe care să-l implementați cu prioritate?

Toți locuitorii comunei au în gând realizarea acestui proiect. Cărturarul Aurel Vlad scria într-o monografie că de la Rapolt la Orăștie sunt 6 kilometri și este tare greu de înțeles de ce noi trebuie să batem 30 de kilometrii pentru a ajunge la oraș, cum spuneau bătrânii noștri. Construirea unui pod peste Mureș nu numai că ar scuti locuitorii să ajungă mai repede la Orăștie, dar el poate reprezenta un important punct de tranzit pentru turiștii care vor să ajungă în locurile noastre fără a fi nevoiți să ocolească atât de mult. Sigur că vom avea nevoie de sprijinul Consiliului Județean la care vom apela și așa cum podul va trece peste Mureș, vom găsi punți de comunicare cu viitoarea administrație a celei mai importante instituții județene.

Cu ce alte proiecte veniți în fața alegătorilor; asta având în vedere sloganul dumneavoastră electoral SCHIMBAREA ÎNCEPE CU TINE ?

Acest „cu tine” înseamnă întreaga comunitate a comunei Rapolt. Împreună va trebui să aducem Rapoltul de la coada primăriilor din județ, în ce privește dezvoltarea, Și nu vreau să fiu insinuant în această problemă. Uitați-vă la celelalte localități rurale din județ. Aproape toate au terenuri de sport, moderne, cu iluminare chiar, unde tinerii pot să facă mișcare. Și uitați-vă la terenul de fotbal al Rapoltului, unde patru pari înfipți în loc de bare și o suprafață improprie pentru o competiție de orice nivel dau imaginea unui teren din secolul XIX. Vrem să scoatem tinerii de pe maidan și să le oferim o bază sportivă de secol XXI. Așa mi se pare normal.

Și dacă tot vorbim de tineri pentru copiii din comună, ce proiecte aveți?

Cred că ar trebui să devenim mai pragmatici în abordarea problemei locurilor de joacă deja existente. Ele trebuie întreținute, ritmic și responsabil, modernizate după ultimele tehnologii și oferite copiilor pentru joacă și relaxare. Și dacă vorbim de relaxare, amenajarea unor spații de socializare și relaxare pentru toți cetățenii, un fel de parcuri, este o altă problemă pe care dorim să o rezolvăm.

La capitolul condiții de viață Rapoltul nu strălucește sunt multe de făcut, poate prea multe pentru un mandat de primar. Cu ce veți începe pentru a ridica standardele de viață în comună?

Da, sunt multe, e adevărat dar nu imposibil de rezolvat într-un singur mandat. Comuna stă foarte prost la capitolul trotuare. A circula, prin unele sate și prin unele zone, poate reprezenta o adevărată aventură. E nevoie, pe drumurile principale și intens circulate, de trotuare, pentru a feri locuitorii de posibile accidente. Apoi introducerea gazului metan în comună este o nouă prioritate a noastră. Așa cum spuneați, standardele de viață vor fi la înălțimea unor vremuri noi și moderne. Poate nu știți, dar la Rapolțel nu există rețea de apă și canalizare. Ne vom strădui să ducem la bun sfârșit acest proiect de creare a unei rețele apă-canal, care, la fel, va ridica gradul de confort existent.

În anii 90 se spunea că agricultura și turismul vor fi prioritare pentru dezvoltarea României. Se pare că la nivelul comunei, cu agricultura stați bine, dar cu turismul cum stați?

Suntem legați de Geoagiu nu numai teritorial, ca vecini, dar și prin pânza de apă termală care a făcut celebră o stațiune din antichitate. În cel puțin două locuri din comună există izvoare termale cu un debit consistent. O apă de o calitate curativă extraordinară unde și-ar găsi sănătatea sute de oameni. Din păcate apa curge și tot curge și nimeni nu face nimic. Au trecut trei decenii de când se putea dezvolta ceva în zona Feredee și Rapolțel. Privesc, cu tristețe, cum în nord-vestul țării răsar stațiuni, ca ciupercile după ploaie, urmând cursul unei rețele de apă termală, cu izvoare tocmai din Ungaria. La început timid, cu o pensiune sau două, apoi cu un motel, apoi un hotel și la sfârșit o stațiune. Își imaginează cineva câte locuri de muncă s-au putut crea în jurul acestor oaze de sănătate ? Doar la noi, la Rapolt, nimic. Deși sursele de apă sunt pe domeniul public nu s-a întreprins nimic de atâta amar de timp. Niște bazine din beton, pline de mătasea broaștei, neadministrate, lăsate în voia sorții stau mărturie neputinței actualei administrații de a dezvolta zona așa cum ar merita, beneficiind de cadoul binecuvântat al lui Dumnezeu care a pus adevărate oaze de sănătate în comuna noastră. Eu cred că merităm mai mult.

Care este argumentul forte pe care îl aveți, în fața alegătorilor?

În primul rând eu nu sunt un om al compromisurilor. Principiile mele unice sunt strâns legate ceea ce înseamnă comunitatea. Pentru ea am intrat în această competiție. Activitatea mea trecută m-a învățat să am curaj, să am onoare și demnitate. De aceea îi asigur pe toți locuitorii Rapoltului, că schimbarea, pe care o așteaptă cam de mult timp, va veni odată cu alegerile din 9 iunie și asta pentru că știu ce am de făcut.