De ce vreți să ajungeți primar la Boșorod?

Comuna noastră a rămas  în urmă din punct de vedere economic, cultural și social și știu că îmi stă în putere, alături de o echipă de profesioniști să recuperăm acest decalaj și în continuare să punem bazele unei dezvoltări durabile. Priviți și dumneavoastră, drumurile care intră în administrația locala au fost neglijate și arată ca în secolul trecut. Apoi, apa nepotabilă este, la noi, la un preț exorbitant, având un  sistem de aducțiune realizat în perioada de preaderare la UE, prin programul SAPARD este realizat deficitar, este neîntreținut, cu filtre neschimbate de ani de zile. De asta vreau să devin primar al Boșorodului, tocmai pentru a îndrepta aceste probleme.

Ce alte lucruri vedeți care ar trebui îmbunătățite?

O mare problemă este  lipsa locurilor de muncă, lipsa oricărei investiții productive. Întreprinzătorii și producătorii locali sunt neglijați, fără sprijin și consultanță pentru crearea propriilor locuri de muncă în gospodăriile cu potențial economic. Și cu toate că avem forță de muncă, în Boșorod singurele locuri de muncă au fost create doar la nivelul  primăriei. Oare cum? Comuna noastră are  un potențial turistic și cultural pe care multe alte localități ale județului nu le au și ele rămân de atâta timp nevalorificate.

Lipsa cadastrării este o altă problemă care doare în Boșorod, aici unde, în foarte multe cazuri, problemele legate de proprietăți sunt încâlcite. Apoi programele finanțate din fonduri europene, pe care alte localități le accesează dezvoltându-se în normalitate,  au trecut pe lângă Boșorod, fără a fi oprite și valorificate aici. Nu în ultimul rând există problema tinerilor care părăsesc zona lipsiți de orice perspectivă, plecând în bejenie, cum se zicea mai demult. Tinerii trebuie ținuți acasă, dar nu legați cu lanțul ci sprijiniți să-și poată construi o viață decentă. Nu este de neglijat un fapt îngrijorător. Comuna Boșorod avea în 1990, 2600 de locuitori. Acum au mai rămas puțin peste 1700 și asta tocmai pentru că, aici, acasă, oamenii nu au perspective, nu au sprijin concret, și nu au locuri de muncă.

 Ce vă leagă de această localitate ?

M-am născut si am crescut într-un colț de rai. Aici sunt anii copilăriei mele, pământul lăsat moștenire de la strămoșii noștri, mormintele bunicilor și strabunicilor din care parcă ne vine mereu puterea de a merge mai departe cu fruntea sus. Mă leagă totul de acest loc, atât de aproape de cer și binecuvântat de Dumnezeu.

 De ce ați ales PNL pentru a participa la aceste alegeri?

Respect, încurajez și sprijin inițiativa antreprenoriala locală, crearea de locuri de muncă, dezvoltarea comunității pe baza propriilor resurse: oameni, experiență, tradiții, natură, obiective turistice, produse locale curate, modul de preparare a bucatelor, meșteșuguri, fertilitatea pământului, tot ce poate aduce bunăstare omului prin propriile forțe. Generarea de locuri de muncă prin economia locală.  Nu avem nicio scuză dacă nu valorificăm în favoarea noastră potențialul economic al comunei. Consider că aceasta este o viziune liberală. „ Prin Noi Înșine !” a fost denumirea uneia dintre doctrinele economice promovate de Partidul Național Liberal, în prima jumătate a secolului XX.

Ce procent de populație credeți că poate mulțumi un primar în mandatul său, față de promisiunile din campanie?

Eu cred că, un primar adevărat poate mulțumi pe toată lumea din comunitate, dacă își realizează obiectivele propuse în program. Este mult de lucru, dar un primar bun trebuie să unească comunitatea în atingerea obiectivelor propuse, nu să dezbine oamenii. Trebuie să valorifice potențialul de forță de muncă locală pentru dezvoltarea în toate domeniile. Oamenii să fie încurajați, fiecare să facă ce se pricepe mai bine, sprijiniți să-și pună în valoare abilitățile, crearea de firme locale sau sprijinirea investitorilor externi care creează locuri de muncă.

Care va fi primul lucru pe care îl veți face după câștigarea alegerilor ?

În primul rând, voi mulțumi  tuturor alegătorilor, indiferent că m-au votat sau nu, pentru că și-au exercitat democratic un drept consfințit de Constituție . Apoi vom face o analiză, la zi, a activității primăriei pentru a ști  de unde pornim. Echipa din cadrul primăriei este baza dezvoltării comunei și vom repartiza fiecărui angajat sarcini care, odată îndeplinite, vor trebui să contribuie la scoaterea Boșorodului din nemișcare.

 Aveți vreun proiect de suflet pe care doriți să-l realizați pentru comunitate ?

Da, vreau să lucrez în așa fel încât să ajungem să se vorbească despre comuna noastră ca despre  un model de succes. Acesta este proiectul meu de suflet.

Ce loc ocupă turismul, în viziunea dumneavoastră de viitor edil al comunei?

Turismul este principalul motor de dezvoltare economică a zonei. Resursele pe care noi le avem aici rivalizează cu a celor mai dezvoltate comunități din județ și chiar din țară. Istoria, natura, cultura și obiceiurile, exploatate, folosite așa cum trebuie, vor aduce aici turiști cum nu au fost niciodată. Turismul creează bunăstare oriunde. Din fericire, pe noi, ne-a așezat Dumnezeu într-un colț de rai. Important este sa conștientizăm acest lucru și să acționăm ca atare.

Dacă ar fi să faceți un clasament, care sunt cele 3 probleme care scârțâie în comună și pe care vreți să le schimbați?

În primul rând, problema apei potabile este primordială, apoi, dezvoltarea infrastructurii și turismului și nu în ultimul rând lipsa  locurilor de muncă.

De ce credeți că sunteți mai bun decât contracandidații dumneavoastră?

Cred că răspunsul la întrebarea asta o să vi-l dau după 9 iunie. Personal, am o experiență în finanțele publice de 27 de ani, timp în care am administrat veniturile bugetare ale statului, la nivelul județului nostru. De asemenea, cunosc, foarte bine, modul în care sunt alocate fondurile de la bugetul general consolidat, pentru dezvoltarea comunităților locale. Indicatorii care stau la baza alocării acestor fonduri, nu sunt prea buni, în prezent, la nivelul comunei Boșorod, dar pot fi îmbunătăți prin luarea unor măsuri concrete în perioada următoare.

Dacă sunt sau nu, mai bun decât contracandidații mei, vor stabili alegătorii, la urne.  Eu respect oamenii și de asemenea respect opțiunea lor. Fiecare este liber să aleagă, dar și să înțeleagă diferența dintre promisiuni fără bază, fără consistență și o viziune nouă, realistă,  bazată pe lucruri concrete, 

Ce le transmiteți alegătorilor pentru a fi de partea dumneavoastră?

În primul rând, respect! Pentru mine oamenii înseamnă totul și îi sfătuiesc să aibă încredere în mine și în experiența mea! Iubesc oamenii și le doresc  tot binele din lume Eu știu că merită mai mult! Trebuie să recuperăm ce nu s-a făcut și apoi să mergem mai departe.