De profesie jurist, Ioana Cristina Pinte este omul cu care Partidul Național Conservator Român (PNCR) intră în lupta pentru șefia Consiliului Județean Hunedoara. „Împreună dezvoltăm Hunedoara!”, acesta este mesajul Ioanei Cristina Pinte pentru locuitorii judeţului.

Cine este, de fapt, Ioana Cristina Pinte şi de ce a ales să între în politică?

Sunt femeie, soție, mamă și antreprenor, la fel ca multe alte femei din acest judeţ. Aș vrea să punctez, însă, că ceea ce ne diferențiază puțin, pe noi, femeile implicate în antreprenoriat, este dorința de independență și de dezvoltare. Iar dacă vorbim despre dezvoltare, ne referim nu doar la dezvoltarea noastră personală continuă, ci și la dorința de a dezvolta comunitatea în care trăim. Cred că a venit și timpul nostru. Nu mai este vreme de stat pe margine! Știu să atrag investiții, știu să muncesc corect pentru a obține și a folosi cu chibzuință fondurile europene, am un business în acest domeniu. Dar mai știu (și chiar acționez în această direcție) să consiliez oameni  pentru a deschide sau a dezvolta o firmă la început de drum şi mă bucur să susţin oameni care vor să-şi împlinească vise şi pasiuni.

De ce ați ales Partidul Național Conservator Român?

 Aici am găsit respect pentru valorile tradiționale care au fundamentat cu adevărat dezvoltarea acestui neam, există loc pentru viziunile tinere, valoroase, menite să contribuie nu doar la binele unui individ, ci la binele comun al tuturor.

Cu ce proiecte veniți în fața locuitorilor județului Hunedoara?

Primordiale consider că sunt: modernizarea infrastructurii rutiere și operaționalizarea unui centru gratuit pentru consultanță privind accesarea fondurilor europene.

De ce ar trebui să vă voteze hunedorenii? Cum îi convingeți să pună ștampila pe numele dumneavoastră?

 Să aibă încredere într-o femeie care nu doar vorbește, ci știe și cum să realizeze aceste proiecte. Nu așa cum s-a întâmplat în acești ani. Politicienii au venit în diverse funcții, chipurile pentru dezvoltarea acestui județ, au plecat, dar problemele s-au acumulat și au rămas.

Care sunt atuurile dumneavoastră?

 Sunt un om de echipă. Știu să impun seriozitate, dar și să ofer respect și încredere tuturor acelora care au deziderate comune pentru binele acestui județ. Și, credeți-mă!, sunt extrem de mulți oameni care gândesc și acționează asemeni mie. Trebuie doar să li se acorde credit și să li se dea șansa de a oferi parte din inteligența și priceperea lor.

Întâlnirile cu alegătorii cât de importante sunt? Care sunt nemulțumirile lor?

Întâlnirile sunt extrem de importante. Prin natura profesiei mele, eu mă întâlnesc zilnic cu zeci de oameni, fie că este campanie electorală, fie că ne aflăm în intervalul de timp dintre două scrutinuri. Așa că, știu și cunosc nemulțumirile acestora. Lipsa transparenței în folosirea banului public, grupurile de interese care împiedică implicarea tinerilor cu adevărat valoroși, sfidarea crasă a cetățeanului.

Dacă ați ajunge în fruntea Consiliului Județean Hunedoara, care este primul lucru pe care l-ați face?

 Sunt câteva domenii prioritare unde astăzi suntem deficitari și trebuie intervenit pentru ca lucrurile să intre pe un făgaș normal. Când vorbim despre sănătate, infrastructură, investiții și mediu de afaceri, nu trebuie să facem rabat de la nimic. Este clar că acestea sunt principalele axe prioritare în următorii patru ani. Trebuie să gândim la nivel mai mare, iar pentru acest lucru am alături de mine câțiva specialiști cu care mă sfătuiesc pentru a lua deciziile cele mai bune. O infrastructură rutieră bună este un atu important de la care pornesc drumurile spre dezvoltarea reală a acestui minunat județ.

Material comandat de Partidul Național Conservator Român, Filiala Hunedoara, cod mandatar- 21240059

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *