Dobondi Art a devenit fără îndoială o adevărată instituție de cultură care surprinde tot mai mult și tot mai valoros publicul dornic de un act artistic de calitate. A devenit deja tradiție ca, la fiecare început de an, Dobondi Art să organizeze câte un concert de excepție.

Anul acesta publicul devean va fi răsfățat cu un adevărat regal muzical în care vor performa două laureate ale concursului George Enescu. Sub denumirea „Stradivarius New Year’s Concert” publicul devean este invitat să asiste la un eveniment remarcabil.

„Asociația Dobondi Art vă invită să păstrați tradiția și să începeți anul cu un concert extraordinar, într-o atmosferă plină de eleganță, emoție și rafinament cultural. Cu fiecare ediție, acest eveniment a devenit o celebrare a artei autentice, iar anul acesta, în premieră absolută, vom surprinde publicul meloman prin prezența a două artiste excepționale: violonista Mayumi Kanagawa, cântând pe o vioară Stradivarius din 1725, și pianista Diana Ionescu vor oferi publicului o seară de neuitat” spune Simona Dobondi, organizatoarea evenimentului.

Violonista japonezo-americană, în vârstă de 31 de ani, Mayumi Kanagawa, a câștigat Concursul Internațional „George Enescu” la secțiunea Vioară – ediția 2024, dar și Premiul special „Ștefan și Valentin Gheorghiu” pentru cea mai bună interpretare a unei Sonate de George Enescu.

Este laureată a Concursului Ceaikovski, din 2019, de la Moscova, și medaliată cu argint la concursul Long-Thibaud Crespin, din 2018, de la Paris, afirmându-se ca o solistă și interpretă de muzică de cameră versatilă și rafinată. CD-ul său de debut, „Recital”, cu pianistul Giuseppe Guarrera, a fost lansat în Japonia, în februarie 2023, fiind aclamat de critici, iar în 2024 a primit premiul „Fresh Artist” din partea Nippon Steel. În același timp, Mayumi Kanagawa este ambasadoarea noului proiect „Ribbon” al El Sistema Japonia, care oferă instrumente și educație muzicală copiilor din sistemul de plasament. Din octombrie 2023, predă și la Hochschule für Künste din Bremen.

În prezent, Mayumi cântă pe vioara „Wilhelmj” Antonio Stradivari din 1725, pusă la dispoziție cu generozitate de Nippon Music Foundation. Sunetul inconfundabil al unei viori Stradivarius și profunzimea muzicii clasice vor adăuga o notă de noblețe acestui concert, amintindu-ne că frumusețea și excelența pot deveni repere pentru anul ce urmează.

Pianista Diana Ionescu este câștigătoarea Marelui Premiu al Concursului Internațional ”George Enescu” la secțiunea Pian-ediția 2001 și ultimul pianist român care a reușit această performanță.

A fost distinsă cu Premiul Alexis Weissenberg și Premiul EWLE al Radioului Elvețian pentru Mozart Best Live Recording, Premiul II la Missouri Southern International Piano Competition SUA și Concursul Internațional Lory Wallfisch, Glass Sellers Trophy și Premiul I la Romantic Piano Competition Londra, cât și cu Diploma Ambasadorului pentru servicii aduse culturii românești în străinătate.

Născută la Câmpina într-o familie de muzicieni, Diana a fost crescută în filozofia sunetului unic al Corului Madrigal, fondat și condus de unchiul său, Marin Constantin. Artista se bucură de o activitate internațională intensă ca solistă, muzician de cameră, pedagog și director de festival.

“…sclipiri de virtuozitate și temperament à la Martha Argerich… momente magice care aduc aminte de Maria Joao Pires în momentele ei cele mai intense. (…) A fost un raport cameral între solistă și orchestră care ne-a amintit de Nigel Kennedy, în momentele lui cele mai bune” –  sunt aprecieri ale Classical Source pentru Diana Ionescu.

Evenimentul va avea loc în data de 19 ianuarie, orele 18, la Teatrul de Artă Deva, fiind  organizat de către Asociația Dobondi Art cu sprijinul generos al sponsorilor:

AVIS 3000, Asociația DEPA, Jos Pălăria – Cafenea dependentă de cultură.
Partener media: Glasul Hudedoarei
Partener locație: Teatrul de Artă Deva