Două medalii de aur și trei medalii de argint au fost câștigate de studenții și doctoranzii Facultății de Inginerie Hunedoara (FIH) cu ocazia participării acestora la Târgul Internațional de Știință al Tineretului YISF Indonezia, rezultatele fiind anunțate luni de inventatorul Corneliu Birtok Băneasa, inventator de renume și parte a corpului didactic de la facultatea menționată mai sus.

Medaliile de aur au fost câștigate de lucrări întocmite de doctoranzi în domeniul ingineriei materialelor, proiectele având ca temă valorificarea nămolurilor feroase rezultate din industria siderurgică, precum și influența compoziției chimice asupra durității saboților de frână. a materialului rulant feroviar.

„Protecția mediului este un domeniu actual, iar doctoranzii noștri au finalizat un proiect care presupune reciclarea nămolurilor provenite din industria siderurgică și utilizarea lor ca materiale de construcție”, a explicat Birtok Băneasa.

Medaliile de argint au fost câștigate de trei echipe de studenți ai facultății. Prima dintre echipe a prezentat un proiect prin care o mașină de oraș a fost transformată într-una de teren, cea de-a doua echipă dezvoltând o metodă neconvențională de tăiere a plăcilor de aluminiu folosind laser cu fibră cu gaz de asistență cu oxigen, iar a treia a prezentat un studiu privind influența de balustrade privind siguranța rutieră.

Corneliu Birtok Băneasa a spus că studenții FIH sunt încurajați să participe la diverse activități științifice sau saloane de invenție, pentru că astfel își pot expune ideile într-un cadru organizat și competitiv.

„În această educație non-formală implicăm studenții pentru că ne dorim să avem ingineri creativi și inovativi. La sfârșitul facultății, ei au șanse mult mai mari să-și găsească un loc de muncă mai bine plătit deoarece, prin portofoliul lor de lucrări, se pot diferenția de alți candidați”, a spus Birtok Băneasa.

Târgul Internațional de Știință al Tineretului Indonezia a avut loc în perioada 14-17 martie, online, rezultatele fiind apoi comunicate de juriu.

 

Sursa: AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *