Un bolovan căzut din cer a spart acoperișul unei case din Hunedoara. Un altul a fost găsit de un localnic în curtea casei sale. Specialiștii au descoperit proveniența bolovanului iar polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală.

Un apel la 112 anunța, marți, că o piatră de dimensiuni mari a căzut pe acoperișul unei case din municipiul Hunedoara, ajungând în interiorul locuinței, la mansardă. În acel moment, în casă se aflau o femeie și doi copii minori. Din fericire, aceștia se aflau la parterul casei în momentul producerii incidentului. Potrivit specialiștilor, bolovanul cântărea peste 40 de kilograme și avea diametrul de aproximativ 40 de centimetri.

„A fost alertat și trimis la locul intervenției echipajul CBRN (Chimic Radiologic Biologic și Nuclear) din cadrul ISU Hunedoara, care a efectuat măsurători asupra pietrei, in urma analizei rezultând că aceasta nu prezenta pericol radiologic. Pentru o analiză amănunțită, piatra a fost ridicată şi transportată la Insemex Petroșani. Din fericire, mama împreună cu cei doi copii minori nu se aflau la etajul clădirii în momentul impactului, ci la parterul locuinței. Pagubele materiale sunt însemnate, fiind afectat acoperișul casei, plafonul unei camere și mobilierul din aceasta”, precizează reprezentanții ISU Hunedoara.

Alt bolovan, altă locație

Tot în aceeași zi, un alt hunedorean anunța autoritățile că a găsit o bucată de piatră în curtea casei.

„În urma cercetărilor, s-a stabilit că, cele două corpuri căzute la cele două imobile sunt bucăți de zgură, care au provenit în urma detonării unei bucăți de zgură, activitate desfășurată la aproximativ 1km de imobilele în cauză, respectiv în incinta fostului combinat siderurgic, pe actuala platformă, unde două societăți comerciale, desfășoară activități de excavare și colectare a deșeurilor metalice”, spun reprezentanții IPJ Hunedoara.

Ancheta este în desfășurare urmând ca, din cercetările efectuate să se stabilească toate împrejurările în care s-au comis aceste incidente, precum și pentru a se stabili dacă, activitățile din incinta fostului combinat, desfășurate de către cele două societăți comerciale, s-au efectuat cu respectarea prevederilor legale, urmând ca în funcție de rezultatul anchetei să se ia măsurile legale care se impun.

Polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală pentru distrugere din culpă.

 

Alina Toader

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *