A început distribuirea celei de-a patra tranșe a pachetelor cu ajutoare alimentare, prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD). Peste 14 mii de hunedoreni vor beneficia de alimente gratuite.

În județul Hunedoara, un număr total de 14.238 locuitori, din toate cele 69 de unități administrativ teritoriale, beneficiază de acest ajutor. Primii care vor primi pachetele sunt din Deva, Brad, Băița și Baia de Criș. Urmează ca până la data de 2 mai să fie finalizată distribuirea pachetelor pentru toți beneficiarii hunedoreni.

Fiecare pachet conține 25 kg de produse alimentare: făină albă, făină de mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conservă carne de vită, conservă carne de porc, pateu de porc, compot de fructe, gem de fructe și gem de fructe dietetic.  

Cine beneficiază de acest ajutor

– familiile și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;

– familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, acordată în baza Legii nr. 277/2010; 

– persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale.

Produsele alimentare se ridică personal de către beneficiari.

De asemenea, legislația prevede că persoanele care se încadrează în mai multe categorii beneficiază de produse alimentare aferente unei singure categorii din care face parte la data acordării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *