Guvern declanșează  procedurile de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național ,,Acumularea Mihăileni pe râul Crișul Alb, județul Hunedoara”.

Hotărârea de Guvern prin care a fost aprobate amplasamentul și declanșarea procedurilor de expropriere constituie ultima etapă a posibilității de finalizare a lucrărilor. Vor fi expropriate 142 de imobile, pe o suprafață totală de 163.335 mp, care sunt situate pe amplasamentul acestor lucrări.

Suma necesară despăgubirii proprietarilor este de 219.981 lei și se alocă de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Mediului, pe anul 2022.

Intrarea în exploatare a barajului de la Mihăileni va asigura necesarul de apă pentru locuitorii şi gospodăriile din zona Brad și Crișcior, va produce energie electrică și va apăra împotriva inundațiilor o importantă suprafață de terenuri agricole din lunca râului Crișul Alb pe sectorul Mihăileni – Vața, prin atenuarea viiturilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *