Direcția de Sănătate Publică Hunedoara derulează, în această lună, campania „Ai grijă de sănătatea ta! Un stil de viață sănătos și controlul comportamentelor la risc îți măresc șansele de a nu deveni pacient oncologic!”, cu tema ”Și tu poți preveni cancerul!”. Scopul acestei campanii este conștientizarea populației asupra factorilor de risc comportamentali care pot declanșa sau favoriza apariția cancerului.

Acțiunile de informare, educare și conștientizare privind importanța cunoașterii factorilor de risc și a măsurilor active de prevenire a îmbolnăvirilor, continuă prin Campaniile „Prevenirea cancerului de col uterin prin vaccinarea anti-HPV” și ”Lupta împotriva Cancerului”, acțiuni desfășurate atât în rândul adolescenților, cât și a părinților acestora.

La aceste acțiuni, organizate în colaborare cu cadrele didactice și reprezentanți ai autorităților publice locale, au participat părinți ai elevilor de la Școala Gimnazială din comuna Râul de Mori și elevi ai Școlii Gimnaziale din comuna Densuș.

„Obiectivele campaniilor sunt creșterea nivelului de informare și conștientizare a populației asupra importanței vaccinării fetelor, cu vârsta cuprinsă între 11 și 18 ani, împotriva infecției cu HPV; prevenirii bolilor cu transmitere sexuală; cunoașterii factorilor de risc comportamentali care pot favoriza apariția cancerului și măsurile active de diminuare a factorilor de risc comportamentali”, precizează directorul DSP Hunedoara, Sebastian Mezei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *