Reprezentanți ai Direcției de Asistență Socială Deva desfășoară, începând din această săptămână, o campanie de identificare a mamelor minore din municipiul Deva. Asistenții sociali fac  mai multe vizite în cartierele orașului, în zone în care locuiesc persoane vulnerabile. Vizate de această campanie sunt și adolescentele cu risc de a se confrunta cu sarcini neplanificate și nedorite.

Acțiunea face parte dintr-un proiect mai amplu, care se derulează pe tot parcursul anului, în cadrul parteneriatului dintre Direcția de Asistență Socială Deva și Asociația „Precious Little Feet – Viață și Speranță” și care are ca scop principal informarea și educarea mamelor adolescente în vederea îmbunătățirii accesului la servicii sociale și medicale și la beneficii de asistență socială, acordate potrivit legii.

„Totodată, proiectul urmărește conștientizarea minorilor din categoriile sociale vulnerabile asupra riscurilor pe care le implică maternitatea precoce – de la modificările fizice și emoționale până la dificultățile sociale care se reflectă atât asupra mamei, cât și a copilului. Fenomenul „copiilor cu copii” tinde să ia amploare în ultimii ani, iar mediul de proveniență, lipsa educației sexuale și sărăcia reprezintă factori determinanți ai acestuia”, spun reprezentanții DAS Deva.

Sute de mame minore în județ

Potrivit statisticilor la nivelul județului Hunedoara, aproape 300 de copii sunt aduși pe lume de mame care nu au împlinit 18 ani, iar în 10 la sută dintre cazuri și tatăl este minor.

Tinerele identificate vor participa, joi, 26 mai 2022, la o întâlnire cu reprezentanți ai Asociației „Precious Little Feet – Viață și Speranță”, care va avea loc la sediul serviciului social Adăpostul de urgență pe timp de noapte Deva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *