Accidentul rutier s-a produs duminică, 05 iunie 2022, în jurul orei 23:00, strada Mihai Eminescu, din Deva.

Polițiștii Biroului Rutier al Poliției Deva, în urma cercetărilor efectuate la fața locului, au stabilit că un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Deva,  în timp ce conducea un autoturismul pe strada Mihai Eminescu, din direcția pădurea Bejan spre bulevardul Nicolae Bălcescu, nu a păstrat o distanță de siguranță suficientă față de un atelaj tras de un cal, condus de un tânăr în vârstă de 21 de ani, din judeţul Mureș, care se deplasa pe același sens de mers, intrând în coliziune cu partea din spate a acestuia.

În urma accidentului, conducătorul atelajului a suferit vătămări corporale, fiind transportat la Spitalul Județean Deva, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,80 mg/l. Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde, însă, a refuzat recoltarea probelor biologice de sânge necesare stabilirii alcoolemiei.

Din verificările efectuate, poliţiştii au stabilit că autoturismul implicat în accident figurează ca fiind radiat din circulație.

În cauză, poliţiştii au  întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, refuzul sau sustragerea de la prelevarea de probe biologice de sânge și punerea in circulație sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat. Totodată, conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru lipsa poliței R.C.A.

Sursa FOTO: adevărul.ro 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *